27 januari 2020
Geplaatst door Amy Bijsmans

Aan de rand van Amsterdam ontstaat iets moois. Na de omlegging van de A9 is er volop ruimte ontstaan in Badhoevedorp om zich écht te ontplooien als groene buitenplaats van Amsterdam. In Quatrebras is het prachtig dorps wonen in een groene omgeving vol ronde singles en wijkjes, nabij het water en straks het vernieuwde centrum. Hier heb je het Amsterdamse Bos én de gemakken van Amsterdam vlakbij. Je woont hier op fietsafstand van theater Carré, de Pijp en het Vondelpark. Hier is het groots wonen. Maar wat komt er precies in Quatrebras Badhoevedorp?

De ontwikkeling van Quatrebras bestaat uit 3 verschillende delen. Hieronder nemen we je mee in de verschillende ontwikkelingen. Daarnaast is er een prachtige maquette van het hele gebied te bewonderen in het nieuwe Informatiecentrum boven Strandpaviljoen Q Beach (Sloterweg 151). Je bent hier tijdens kantoortijden welkom voor al je vragen!

 Image not found

 Van links naar rechts: Park, Centrum en Dorp. 

Park
In Quatrebras Park is het heerlijk wonen in een groen en parkachtige omgeving. De huizen hebben hier grote tuinen en je vindt hier door het hele gebied bijzondere bomen en kleine hofjes. Naast bijzondere woningen komen hier ook een aantal appartementen.  Een perfecte mix, vlakbij het toekomstige centrum.

De eerste huizen in Park zijn in oktober 2019 opgeleverd. De bouw van de laatste 25 huizen begint eind januari 2020. Ook gaan hier dit jaar nieuwe huizen in verkoop. In de loop van het jaar kunnen we hier meer informatie over geven. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. 

Centrum
De ontwikkelingen van het nieuwe centrum zijn volop bezig. ‘Er wordt samen met bestaande ondernemers en de gemeente onderzocht hoe het centrum het beste vormgegeven kan worden. Een ding is zeker: het centrum moet heel Badhoevedorp verbinden. Centraal komt dus een levendig dorpsplein met daar omheen winkels én nieuwe woningen.’ Vertelt Marc du Pon van ontwikkelaar Quatrebras Badhoevedorp. 

Dorp
De naam Quatrebras Dorp is bewust gekozen, hier wordt namelijk hét ultieme dorp gecreëerd. ‘Je vindt hier rijhuizen aan statige, groene lanen met huizen aan intieme hofjes. Ook komen hier een aantal prachtige vrijstaande huizen in het groen. Kortom: hier is het prachtig dorps wonen! Je wandelt hier heerlijk langs gebogen singles, groene straten met bomen en water. Je hebt hier straks de ultieme combinatie van wonen in een dorp, maar vlakbij de stad.’ Naar verwachting is het ontwerp hiervoor in de eerste helft van dit jaar afgerondDelen: