6 juli 2020
Geplaatst door Amy Bijsmans

Er wordt hard gewerkt aan de plannen voor de nieuwe woningen in het plangebied centrum Oost (tussen de Sloterweg en de Pa Verkuijllaan) en plangebied centrum West (tussen de Kamerlingh Onneslaan en de Sloterweg). Afgelopen week organiseerde gemeente Haarlemmermeer een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

In het plangebied centrum Oost en plangebied centrum West, waar vroeger de oude A9 liep, ontwikkelt ontwikkelaar AM verschillende woningen in de jaren dertig stijl. In plangebied centrum Oost komen ongeveer 28 woningen, in centrum West zijn dit er ongeveer 37. De conceptverkaveling van deze gebieden vind je hieronder. 

Concept verkaveling centrumgebied Oost

 Image not found

Concept verkaveling centrumgebied West

 Image not found

Informatiebijeenkomst

Afgelopen week organiseerde de gemeente Haarlemmermeer 2 online informatiebijeenkomsten om de direct omwonende te informeren over de plannen voor de verkaveling, bebouwing en de openbare ruimte. Ook was er ruimte voor het stellen van vragen. Meer informatie lees je op de website van de gemeente Haarlemmermeer. Of kijk de online informatiebijeenkomsten terug via de linkjes hieronder.

Beeldkwaliteitsplan

Uit het participatietraject die de gemeente Haarlemmermeer heeft gevoerd, kwam duidelijk naar voren dat een jaren dertig architectuur een van de wensen is. Deze architectuur is al te vinden in de straten die gebouwd zijn bij de groei van Badhoevedorp in de vorige eeuw, bijvoorbeeld de Vogelbuurt. Deze stijl wordt in het Beeldkwaliteitsplan doorgetrokken voor de ontwikkeling van deze 2 plangebieden. Op de collage bovenaan de pagina vind je voorbeelden van de sfeer die ook de basis zijn voor de woningen in centrum West en Oost. 

 Delen: