7 october 2020
Geplaatst door Amy Bijsmans

Timmy Turtle gaat al jaren de strijd aan tegen plastic afval in de zee. Omdat hij zelf in de oceaan leeft, weet hij maar al te goed dat er écht iets aan het plastic probleem gedaan moet worden. ‘Er komt per jaar meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dit is slecht voor miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen in zee. Ook zitten vriendjes regelmatig verstrikt in het plastic of eten het (per ongeluk) op.’ Gelukkig kunnen wij hier samen iets tegen doen!

Samen met Badhoevedorp gaan we plastic flessen inzamelen. ‘Hiermee sparen we voor een pumptraq die met een supergrote 3D printer wordt gemaakt van gerecycled. Zo zorgen we ervoor dat het plastic niet in de zee terecht komt, maar een toffe bestemming krijgt. Dit is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor Badhoevedorp. Dit past ook perfect bij de nieuwe duurzame woonwijk Quatrebras.’ Vertelt Timmy enthousiast.  

 

Van pet naar pret 

Maar wat is een pumptrack? Timmy: ‘Een pumptrack is een soort skatebaan, maar dan anders. Een pumptrack heeft verschillende ‘bulten’, kuilen en bochten waar je overheen kan fietsen. Door een pompende beweging te maken met je lichaam hoef je niet te trappen en krijg je veel vaart. Dit geeft een heerlijk gevoel en je wordt er ook flink moe van! Als je het vaak probeert kan je allemaal verschillende stunts doen op de pumptrack!’ En weet je wat zo tof is aan de gerecyclede pumptraq? Hij is modulair hij op verschillende plekken in Badhoevedorp geplaatst kan worden. Dat maakt hem extra duurzaam. 

Om ervoor te zorgen dat we genoeg plastic inzamelen voor de pumptraQ, gaat Timmy langs bij alle klassen. ‘We hebben een educatieprogramma voor alle basisscholen in Badhoevedorp gemaakt, waar de groepen 6, 7 en 8 aan mee doen. De activiteiten uit het programma hebben de thema’s: duurzaamheid, sporten & bewegen én technologie. Al deze thema’s zijn namelijk nodig om een gerecyclede pumptraQ te maken! Jij doet toch ook mee?’  

 

Wil jij ook meesparen voor een pumptraQ in Badhoevedorp? Breng dan een bezoekje aan onze donatiepagina. Zo zie je de tussenstand van de inzameling en kun je direct een bijdrage leveren!  

 Delen: