7 october 2020
Geplaatst door Amy Bijsmans

De kinderen uit Badhoevedorp sparen voor een gerecyclede en demontabele pumptraQ voor heel het dorp! Als alles goed gaat is deze voorjaar 2021 gereed en komt hij in het dorp te staan! Spaar jij al mee?

Meer informatie over de spaaractie voor de pumptraQ en het bijbehorende educatieprogramma lees je hier. Onderstaande foto's geven een beeld van een pumptrack.

Waarom een pumptraQ?

De pumptraQ nodigt mensen van alle leeftijden uit om elkaar te ontmoeten. Kinderen, jongeren en ouders brengen er samen de gehele dag door en stimuleren elkaar om meer te bewegen. Dat kan op alle soorten wielen, van loopfiets, step, tot BMX-fiets of skateboard. Of zelfs met een rolstoel. De pumptraQ is een soort skatebaan, maar dan anders. Hij krijgt  verschillende ‘bulten’, kuilen en bochten waar je overheen kan fietsen. Door een pompende beweging te maken met je lichaam hoef je niet te trappen en krijg je veel vaart. Dit geeft een heerlijk gevoel en je wordt er ook flink moe van! Als je het vaak probeert kun je allemaal verschillende stunts doen op de pumptraQ. Hoe gaaf is dat!

 

En extra bijzonder aan de pumptraQ die gemaakt is van gerecycled plastic, is dat hij demontabel is! Zo kan hij op verschillende plekkenin Badhoevedorp geplaatst worden én is hij extra duurzaam!  

 

Wil jij ook meesparen voor een pumptraQ in Badhoevedorp? Breng dan een bezoekje aan onze donatiepagina. Zo zie je de tussenstand van de inzameling en kun je direct een bijdrage leveren! Delen: