14 october 2020
Geplaatst door Amy Bijsmans

Start educatieprogramma en flesseninzameling voor de pumptraQ

Komende week starten we op de eerste basisscholen met het educatieprogramma. Ook is het vanaf dan mogelijk om de plastic flessen bij de supermarkten in Badhoevedorp in te leveren. Lees gauw verder!

Start educatieprogramma voor de pumptraQ in Badhoevedorp

Komende week starten we op de eerste basisscholen met het educatieprogramma. Tijdens het educatieprogramma krijgen de leerlingen BMX-les op de pumptrack van gerecycled plastic, komen er een 3D printer en recycle machines in de klas, leren ze alles over duurzaam bouwen en gaan ze een robot besturen! Ook komt er een hinkelbaan in plastic recycle thema op het schoolplein en wordt er een kleurplaat uitgedeeld. 

Samen spelen
Door de verschillende lessen uit het educatieprogramma willen we kinderen bewust maken over het belang van o.a. duurzaamheid, recycling en sporten en bewegen. Het uiteindelijke doel is dat de kinderen uit Badhoevedorp plastic flessen gaan inzamelen om te sparen voor een eigen pumptraQ van gerecycled plastic. In deze toch wat bijzondere tijd is buitenspelen voor kinderen extra belangrijk. Zo kunnen zij blijven bewegen én toch samen spelen. En hoe tof is het als ze uiteindelijk op een pumptraQ kunnen spelen die ze zelf bij elkaar gespaard hebben? Het streven is dat de pumptraQ in het voorjaar van 2021 in Badhoevedorp ligt. 

Plastic flessen inzamelen 

De plastic flessen kunnen vanaf volgende week bij alle supermarkten in Badhoevedorp ingeleverd worden (de Albert Heijn, Vomar en Lidl) en het statiegeld wordt automatisch toegevoegd aan de donatiepagina. Goed nieuws, want de eerste donaties zijn al binnen! Wil jij ook een donatie doen, of met jouw bedrijf een sponsorbijdrage leveren aan de pumptraQ? Dat kan! Meer informatie vind je op onze donatiepagina. Hier vind je ook direct de tussenstand van de inzameling en welke bedrijven er al meedoen. 

 

 Delen: