22 maart 2021
Geplaatst door Amy Bijsmans

Succesvolle Landelijke Opschoondag in Badhoevedorp!

Afgelopen zaterdag was het de Landelijke Opschoondag. Ook in Badhoevedorp gingen veel kinderen én bewoners de straat op voor een coronaproof opschoon-ommetje. Zo zorgden we samen voor het verhogen van de leefQualiteit in Badhoevedorp. In totaal zijn er ongeveer 30 vuilniszakken met zwerfafval bij Q Beach verzameld!

Duurzame leefomgeving

Naast volwassenen liepen er ook verschillende kinderen van de Rietveldschool en Oranje Nassauschool uit Badhoevedorp een opschoon-ommetje. Tijdens het educatieprogramma van de PumptraQ kregen de leerlingen les over duurzaam bouwen én een duurzame leefomgeving. Zo hebben ze onder andere verschillende vogelhuisjes en vleermuiskastjes gebouwd. Daarom vonden ze het zelf erg belangrijk om zwerfafval in te zamelen ‘zodat de dieren er niet dood aan gaan.’ 

We hebben de klassen die het educatieprogramma volgden uitgedaagd om zo veel mogelijk afval in te zamelen. De klas met het meeste afval wint namelijk een verrassing aan paaschocolade! Komende week verrassen we de winnende klas.Delen: