27 mei 2021
Geplaatst door Amy Bijsmans

Zet zaterdag 26 juni a.s. maar in de agenda, want die dag organiseert Rotary Club Amsterdam-Halfweg de allereerste editie van NoWayRide 2021. Een autorally voor het goede doel en dé ideale manier voor (nieuwe) bewoners om Badhoevedorp eens op een andere manier te leren kennen. Start en finish zijn bij hotspot QBeach met na afloop borrel, diner én een veiling waar iedereen hebberig van wordt.

 We spreken mede-organisator en dorpsbewoner Jan van der Kamp die er alle vertrouwen in heeft dat NoWayRide2021 dankzij de versoepelingen doorgaat. Achter de schermen wordt in ieder geval hard gewerkt om van deze eerste rallyeditie een succes te maken. Samen met de Lions en Business Club Badhoevedorp organiseerde de Rotary Club in 2017 al het NoWay A-9 Festival op de toen nog aanwezige A-9.

Met je klassieker, cabrio, sportieve GT óf elektrische auto dwars door Nederland
Ben jij de gelukkige bezitter van een van deze of andere bijzondere auto? Lees dan verder! ‘Want navigeren is te leren’ aldus Jan. En dat toeren door Nederland ontzettend gaaf is weten we inmiddels allemaal. De route is uitgezet door niemand minder dan Frans van der Vliet. Geen onbekende in rally-land want de legendarische Tulpenrallye met 200 equipes is ook van zijn hand. ‘Bij NoWayRide staat gezelligheid voorop maar het roadbook bevat zeker ook wat aardige route-trucjes waardoor een afslag zo is gemist’ laat Jan lachend weten. Onderweg is er gelukkig ook volop tijd voor ontspanning met een hapje en drankje in de bosrijke rally omgeving.

Een rondvlucht boven Badhoevedorp of toch liever een privé zwembad?
Met je deelname steun je bovendien het goede doel. Welk goede doel dit is kan Jan nu nog niet zeggen. ‘We zijn hierover in gesprek met drie verschillende lokale partijen en hopen dit snel op de site kenbaar te maken’. Dankzij vrijwillige inzet van een enthousiaste, professionele veilingmeester en verschillende lokale sponsors wordt deze rallydag afgesloten met unieke veilingbelevenissen waar deelnemers op kunnen bieden.  ‘Van een rondvlucht boven ons geliefde Badhoevedorp tot een privé zwembad óf een sloepentocht door de grachten van Amsterdam.’ Er komt van alles voorbij wat ongetwijfeld zorgt voor een spectaculaire opbrengst van deze eerste NoWayRide2021.

 Vol gas naar de finish
Want daar wacht bij hotspot QBeach voor alle deelnemers een heerlijk driegangen diner en start aansluitend de veiling. Dankzij de betrokkenheid van verschillende jongeren hoopt Jan volgend jaar op een nieuwe NoWayRide en wie weet ook een NoWayFestival. Aan de organisatie zal het niet liggen die snakken - net als heel Badhoevedorp – naar iets leuks. Vol gas dus naar de finish..

Ga naar www.nowayride2021.nl voor de actuele informatie.



Delen: