Quatrebras Badhoevedorp

Aan de voet van de hoofdstad bloeit iets moois. Na de omlegging van de A9 toont Badhoevedorp weer zijn ware gezicht als groene buitenplaats van Amsterdam. Quatrebras is prachtig dorps wonen in een omgeving van ronde singels en wijkjes vol groen en water nabij het vernieuwde centrum op luttele minuten van het Amsterdamse Bos. Ruim en zorgeloos leven op fietsafstand van theater Carré, de Pijp en het Vondelpark. Groots wonen is nu wel heel dichtbij.

Duurzaam en comfortabel

De woningen in Quatrebras zijn duurzaam en comfortabel. Geen ouderwetse gasaansluiting, maar een lage temperatuursysteem met individuele aardwarmtepomp die zorgt voor vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer op alle verdiepingen. Dit zorgt voor een altijd aangenaam binnenklimaat. Het is één van de meest luxe, solide en duurzame systemen die je in een nieuwbouwwoning kunt krijgen. Zeker door de combinatie met een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning en hoogwaardige isolatie van de woning. Afhankelijk van o.a. de ligging van de woningen zijn de woningen dan wel energie-neutraal dan wel Nul-op-de-meter.

Energieneutraal

Energieneutraal betekent dat de woning een energieprestatie (EPC) van 0 heeft. De woning wekt met zonnepanelen genoeg energie op voor het gebouw gebonden energiegebruik, zoals verwarming, ventilatie en verlichting. Met de zonnepanelen wek je je eigen energie op, wat lagere energielasten oplevert, én je kan bij een aantal banken tot € 15.000 extra hypotheekruimte krijgen. Met een energieneutrale woning in Quatrebras draag je bij aan een beter klimaat en milieu én heb je lagere energielasten.
Nul op de Meter

Nul op de Meter is het meest duurzame woonconcept van dit moment. Niet alleen alle energie die nodig is voor de gebouw gebonden installaties zoals verwarming, ventilatie en verlichting wordt door zonnepanelen opgewekt, maar ook de energie die nodig is om te voorzien in het huishoudelijk verbruik (denk aan wasmachine, vaatwasser etc.). De CO2 uitstoot en de energielasten zijn bij deze woning nihil. Hierdoor kan je bij een aantal banken tot € 25.000 extra hypotheekruimte krijgen.
Een groen netwerk

Badhoevedorp vormt een belangrijke schakel in de ecologische verbinding tussen Amsterdam en Haarlem. De reden dat veel dieren hier graag verblijven. Daarom worden er naast dierenverblijfsplekken in het park en aan de gevels van woningen ook andere natuurinclusieve maatregelen genomen, zoals vergroening van de wijk. Quatrebras Badhoevedorp vormt straks een prachtig aaneengesloten netwerk van groene lanen, groene plekken en wandelroutes. Het Lint verbindt het bestaande dorp met nieuwe deelgebieden. Zo ontstaan er mooie groene routes binnen het dorp en naar groengebieden buiten het dorp, waarmee de oriëntatie van het dorp op het omliggende landschap wordt versterkt.

Planning: