Quatrebras Dorp

Groene lanen, lommerrijke woonstraten en dicht bij dorpse voorzieningen. Dat is dorps wonen anno nu.

Quatrebras Dorp; een nieuw te ontwikkelen wijk met een lommerrijk, tuindorp karakter aan de oostzijde van Badhoevedorp, waar nu de sportvelden liggen, Deze wijk moet in de toekomst de afronding gaan vormen van de gebiedsontwikkeling Quatrebras Badhoevedorp. 

Wonen in Quatrebras Dorp betekent straks wonen aan statige lanen met prachtige bomen, dicht bij de dorpse voorzieningen, maar je hebt  ook het park de Groene Zoom dichtbij! De Groene Zoom staat onder andere bekend om het Vierbuizenmeertje en heeft een bosachtig karakter met prachtige open velden en ingerichte speelplekken. Dankzij het Lint, een wandel- en fietsroute die door heel Badhoevedorp loopt,  wordt de Groene Zoom écht onderdeel van de wijk. Via het schelpenpad loop je zo richting het Corendonhotel of naar het centrum van Badhoevedorp.
 
Wonen in Quatrebras Dorp laat echter nog even op zich wachten. Om wonen in Quatrebras Dorp mogelijk te maken heeft de gemeenteraad in 2018 het bestemmingsplan Badhoevedorp Schuilhoeve vastgesteld. KLM heeft beroep ingesteld tegen dit besluit. De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land, heeft na een tussenuitspraak in 2020 het bestemmingsplan op woensdag 14 december 2022 vernietigd. Dit betekent dat de geplande bouw van maximaal 700 woningen voorlopig niet door kan gaan.

Momenteel is de gemeente, samen met AM, de uitspraak van de Raad van State zorgvuldig aan het lezen en beraden zich op de volgende stap. De gemeente zal met een nieuw bestemmingsplan komen, waarin een goed woon- en leefklimaat in Quatrebras Dorp wordt aangetoond en onderbouwd. Dit betekent dat de ontwikkeling en bouw van de woningen in deze wijk met enige jaren vertraging opgepakt zal worden.
 

Blijf op de hoogte

Via onze website en nieuwsbrief houden wij je uiteraard op de hoogte van het belangrijkste nieuws en alle ontwikkelingen rondom Quatrebras Dorp.