Groen en duurzaam

In Badhoevedorp is van alles te beleven, terwijl je er tegelijkertijd ruimte en rust kan vinden. Heerlijk genieten én ideaal wonen. Het kan hier!


Verbindend groen

Quatrebras is een uitnodigende en toegankelijke plek voor huidige en nieuwe dorpsbewoners, met voorzieningen zoals een kinderboerderij, park, scholen, sportclubs en een modern dorpshuis. Samen met de huidige bewoners en ondernemers werken we aan het creëren van één dorp. Waar voorheen de A9 het dorp in tweeën splitste, vind je straks het Lint en de Groene Singel die dwars door Badhoevedorp lopen. Het Lint is een groene langzaam verkeersroute met op verschillende locaties groene verblijfsplekken en vormt dé verbinding tussen west en oost Badhoevedorp. Niet alleen het bestaande park, maar ook de nieuwe wijken en groengebieden buiten het dorp, zoals de Groene Zoom, worden met elkaar verbonden. Badhoevedorp vormt hiermee een belangrijke schakel in de natuurlijke verbinding tussen Amsterdam en Haarlem.

 

 

BENG

De woningen worden aardgasvrij en voldoen aan de eisen voor Bijna energie neutrale gebouwen (BENG). BENG stelt eisen aan enerzijds het beperken van de hoeveelheid (fossiel) energiegebruik, door bijvoorbeeld hoogwaardige isolatie en installaties voor een hoog rendement, en anderzijds aan de hoeveelheid hernieuwbare energie met bijvoorbeeld zonnepanelen. De woningen worden aangesloten op een duurzame warmtebron. Dat minimaliseert de CO2 uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen. Hierdoor draagt u met deze woning bij aan een beter klimaat. Kijk hier voor eventueel meer informatie over BENG. Bij een energiezuinig woning heeft u extra hypotheekruimte van € 9.000,-


Duurzame leefomgeving

Wonen in Quatrebras is duurzaam wonen. Niet alleen de woningen zijn duurzaam, ook aan de leefomgeving wordt veel aandacht besteed. Een groene en duurzame omgeving draagt namelijk bij aan het woongenot! Badhoevedorp vormt een belangrijke schakel in de ecologische verbinding tussen Amsterdam en Haarlem. Aan de zuidzijde van het dorp ontstaat een nieuw groen recreatiegebied; De Veldpost. Ook zijn er op verschillende locaties in Quatrebras groene verblijfsplekken te vinden, zoals het Quatrebras Park, de prachtige groene lanen, de lommerrijke woonstraten en de Groene Zoom.